Alle mensen zijn verschillend, maar met elkaar vormen we één samenleving. Het is belangrijk dat kinderen al op school leren dat iedereen anders is. En dat je van elkaar kunt leren. Want dat legt de basis voor een gezamenlijke toekomst.

Gezamelijk initiatief animatiefilm 'Meedoen'

In Nederland gaan steeds meer leerlingen, ook kinderen met een beperking of kinderen die extra ondersteuning nodig hebben naar een reguliere school. Zo blijven ze betrokken bij hun eigen gemeenschap. Maar dit gaat niet vanzelf! Dit vraagt om samenwerking en goede ondersteuning van leerlingen, ouders en leerkrachten.

LECSO, de PO-Raad en de VO-raad hebben het initiatief genomen om in een animatie-filmpje uit te leggen waarom zij dit een goede ontwikkeling vinden. Waarom we met z'n allen nóg meer moeten samenwerken om mogelijk te maken wat kinderen het allerliefste willen: meedoen!

Het filmpje Meedoen laat de ontwikkeling zien die gaande is waarbij onderwijs, zorg en jeugdhulp er samen voor zorgen dat kinderen zoveel als mogelijk naar een reguliere school gaan.

 

Jan Menting, voorzitter LECSO
"Het specialistisch onderwijs ondersteunt deze ontwikkeling van harte."

 

Rinda den Besten, voorzitter PO-Raad
“Geweldig initiatief. We moeten er samen naar streven dat geen talent onbenut blijft en dat niemand vanaf de zijlijn hoeft toe te kijken.’’

Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad
“Geïntegreerd onderwijs realiseren is uitdagend en complex. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen in de regio er aan bijdragen elk kind van goed onderwijs te voorzien."

De volgende organisaties ondersteunen dit initiatief:

VNG, CNV, Ouders & Onderwijs, MEE, Ieder(in), GGD GHOR, Fvov, Min OCW, Min VWS, NJI, BOSK, SBOwerkverband, Gewoon Speciaal, Siméa, Bartimeus, Visio, Autismenetwerken in de regio’s Zuid-Holland Zuid, Groningen, Friesland, Gooi en Vechtstreek, Overijssel.