Het Autisme Netwerk Friesland organiseert een Autisme Belevingswandeling. Beleef in de natuur wat diversiteit met de mensen doet.

De Autisme Belevingswandeling (ABW) voert je langs verrassende elementen in de natuur of de cultuur. De gids wijst je op bijzondere verschijnselen, vertelt er een beeldend verhaal bij en maakt dan een brug naar de leefwereld van iemand met autisme. Ook laat hij je enkele oefeningen doen. Zo ervaar je op een unieke wijze hoe iemand met autisme naar het leven kan kijken. En hoe het is om in onze samenleving net even anders te zijn en toch te overleven. Hierbij bespreekt hij niet alleen de bekende en minder bekende theorie n rond autisme, maar vertelt ook zijn eigen levensverhaal.

De Autisme Belevingswandeling van Aut of the Blue is een unieke combinatie van een bijzondere natuurbeleving, ontdekkingstocht in de leefwereld van iemand met autisme en een diversiteitstraining.

Aan bod komen onderwerpen zoals: over- en onderprikkeling, automatiseren van handelingen, introvert of extravert zijn, detailgerichtheid, intuitief aanvoelen versus logisch nadenken, hechting, empathie (inlevingsvermogen, wederkerigheid), stigmatisering, de waarde van een diagnose en het belang van acceptatie en een passende ondersteuning.

Voor wie?
Mensen met autisme, ouders/verwanten en professionals.
In een groep zitten 6 tot 8 mensen.

Wanneer:
Donderdag 1 juli 16.00 & 18.30
Vrijdag 2 juli 14.00 & 16.30
Dinsdag 6 juli 16.00 & 18.30

Waar:
Beetsterzwaag (exacte locatie ontvangt u via de mail).

Aanmelden kan via: https://bit.ly/2TXqKXI
Kosten: €4 p.p

Vragen? Neem contact op met Nely Jongema via anf@meefriesland.nl of 0632282713