We mogen er weer op uit! En dat doen we graag, ook vanuit de NVA Regio Friesland in de autismeweek. We nodigen jullie daarom graag uit voor een ‘dagje Aut’! Deze middag is bedoeld voor mensen die zelf, of in de omgeving met autisme te maken hebben. Ook anderen die geïnteresseerd zijn in autisme, lid of geen lid, zijn van harte welkom!

Op zaterdag 9 april starten we vanaf 13.00 uur in Nieuw Zuid in Harlingen, waar NVA Harlingen gehuisvest is. Daar heb je de mogelijkheid bij te praten met andere NVA’ers, info standjes te bezoeken en om deel te nemen aan de activiteiten aldaar. Gedurende de hele middag is er voor jongeren een hangplek, waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, iets kunnen drinken en spelletjes kunnen spelen.

Er zijn twee sessies waaraan je kunt deelnemen. Het Autisme Belevingscircuit brengt je door middel van korte opdrachten in de gevoelswereld van autisme, gegeven door Miranda Schoot en Karin Simonis-Wigbels. Tijdens de lezing ‘Aut of the box’ wordt door middel van metaforen door Anneke van der Plas-Koudijs haar ervaringsverhaal over autisme verteld.

Het programma is als volgt:

 • 13.00 uur inloop, ook voor jongeren
 • 13.30 uur sessie 1:
  A. Autisme Belevingscircuit of
  B. Lezing ‘Aut of the box’
 • 15.00 uur sessie 2:
  A. Autisme Belevingscircuit of
  B. Lezing ‘Aut of the box’
 • 16.30 uur afronding met hapje en drankje

Je bent zelf vrij om te kiezen of je de hele middag komt, een deel van de middag en of je aan een activiteit mee wilt doen en zo ja welke. In verband met de organisatie willen we het wel graag weten als je aan een of beide sessies mee wilt doen. Aan het autisme belevingscircuit zijn kosten verbonden, € 5,- p.p. De rest van het programma is gratis.

Wat: Dagje Aut, lezingen, informatie en lotgenotencontact
Waar: Pr. Irenestraat 2, 8862 TL Harlingen
Tijd: 13.00 uur tot 17.00 uur, maar je bent vrij om in en uit te lopen wanneer je wilt

Aanmelden: Voor de sessies kun je mailen naar nva.regio.friesland@gmail.com.
Vermeld je naam en welke sessie je bij wilt wonen (1A of 1B en/of 2A of 2B).

Kosten: De kosten voor het Autisme Belevingscircuit zijn € 5,-
Overige deelname en consumpties zijn gratis.

Vragen? Neem contact op via voorzitter.nva.friesland@autisme.nl.