WANNEER: DINSDAG 25 OKTOBER
WAAR: FILMTHEATER SLIEKER
PLAATS: LEEUWARDEN, WILHELMINAPLEIN 92
INLOOP: 16:15 UUR
START FILM: 16:30 UUR
ENTREE: GRATIS
LET OP: INSCHRIJVEN OP ÉÉN VAN DE 41 PLEKKEN IS NODIG!

Wegens succes op herhaling!
Het Autisme Netwerk Friesland biedt u de indrukwekkende documentaire “The reason I Jump” aan en geeft u zo de gelegenheid om uw professionele netwerk te ontmoeten en/of uit te breiden. Na het succes van de vorige voorstelling is besloten om de film nogmaals aan te bieden. Er zijn 41 plekken beschikbaar, toegankelijk voor het personeel van de convenantpartners en betrokken ervaringsdeskundigen. Indeling gaat op volgorde van aanmelding en vol = vol. Aanmelden kan door een email te sturen met daarin uw naam en de organisatie waar u werkzaam bent. Het emailadres is: info@autismenetwerkfriesland.nl. Tot ziens op de 25ste oktober?

De op Sundance 2020 met de publieksprijs bekroonde documentaire The Reason I Jump doet in visueel opzicht exact waar het baanbrekende gelijknamige boek waar de film op gebaseerd is op zinspeelt: invoelbaar maken hoe het is om een non-verbale vorm van autisme te hebben.
In 2007 verscheen het boek The Reason I Jump: One Boy’s Voice from the Silence of Autism, geschreven door de toen vijftienjarige Naoki Higashida. De Japanner met een non-verbale vorm van autisme onthult hierin naar eigen zeggen een “eerder verborgen wereld”. In de documentaire van filmmaker Jerry Rothwell (How to Change the World, 2015) begeleiden poëtische en vooral verhelderende passages uit het boek (ingesproken door Jim Fujiwara) beelden van mensen met autisme over de hele wereld. Tekst en beeld vormen, zoals het een goede documentaire betaamt, een krachtige symbiose, mede doordat Rothwell een treffende beeldtaal inzet.