Uniek zorgaanbod voor volwassenen met autisme in Zwolle

PERSBERICHT

Uniek zorgaanbod voor volwassenen met autisme in Zwolle

Zwolle – maart 2019 – Zwolle krijgt een uniek nieuw aanbod voor werkende en werkzoekende volwassenen met autisme. IVA, een organisatie dat zich landelijk inzet voor volwassenen met autisme die kunnen en willen werken, opent in  juli van dit jaar een locatie in Zwolle. Op dinsdag 9 april is er een bezichtiging voor iedereen die meer wil weten over IVA en de locatie in Zwolle.

Autismeweek

Voor activiteiten die in de autismeweek (31maart tm 6 april)  worden georganiseerd verwijzen wij u naar www.autismeweek.nl of kijk op deze flyer.

Lezing; mogelijk- en onmogelijkheden van ASS in de pubertijd

Op vrijdagavond 25 januari  2019 wordt van 20.00 tot 22.00 uur door het jongerenwerk een interactieve lezing georganiseerd over de mogelijk- en moeilijkheden van ASS in de pubertijd op verschillende levensterreinen.

Het jongerenwerk van De Skûle Welzijn Franeker heeft Yvonne Zondervan bereid gevonden om haar ervaringen en expertise te delen met belangstellenden. Zij is, naast Autisme Consulent NVA regio Friesland en NLP Trainer, moeder van een kind met ASS.

Beschermd wonen in een eigen appartement te huur in Drachten

 

Beschermd wonen in een eigen appartement te huur in Drachten

Stichting Samendracht, een ouderinitiatief voor mensen met een Autisme-Spectrum-Stoornis (ASS) met normale tot hogere intelligentie heeft op dit moment plaats voor twee nieuwe bewoners aan de Burefen in Drachten.

Heb je ASS met een normale tot hogere intelligentie, ben je 18 jaar of ouder en samen met je ouder/ vertegenwoordiger op zoek naar:

Thema avond ‘autisme & positieve psychologie’ Drachten

Autisme Expertise Centrum (AEC) bestaat 5 jaar. Om dat te vieren bieden zij onder het genot van een hapje en drankje een GRATIS thema avond aan op donderdag 13 december 2018 in Drachten. Meer informatie kunt u lezen in deze flyer.

Auti Kafé in Burgum

Zaterdag 1 december 2018 start Auti Kafé in Burgum! Een avond uit voor jongeren met autisme (ASS) tussen de 13 en 25 jaar. Lees verder >

Autisme OntmoetingsDag Heerenveen

Op zaterdag 17 november is er een autisme ontmoetingsdag in Heerenveen. Lees verder >

Uitnodiging netwerkmiddag / deskundigheidsbevordering

Autisme Netwerk Friesland organiseert voor haar eigen medewerkers een netwerkmiddag / deskundigheidsbevordering. Lees verder >

Vanaf 1 april start IVA Drachten

In Drachten opent IVA een locatie.IVA biedt een combinatie van woonbegeleiding en jobcoaching specifiek voor volwassenen met autisme, die willen en kunnen werken   Heb je interesse in begeleiding door IVA of wil je meer weten? klik hier

Eetproblemen door sensorische gevoeligheid.

Annelies Spek heeft een nieuw artikel uitgebracht.
Bekijk dit artikel op haar website.